Rozgrzewająca herbata korzenna

Zimowa herbatka musi być korzenna, rozgrzewająca, cudnie pachnąca i pysznie smakująca! Jeśli do tego jeszcze pięknie wygląda, nie można się jej oprzeć w chłodne wieczory!

Jak ją zprzygotować w pięć minut?

  1. Przygotuj 3 grube plastry imbiru, 2 plastry pomarańczy ze skórką, gwiazdkę anyżu, 3 goździki, laskę cynamonu, ziarno kardamonu i miód.
  2. Umieść wszystkie składniki oprócz miodu w garnku z dodatkiem szklanki wody i zagotuj.
  3. Zaparz niepełny dzbanek herbaty. Najlepiej smakuje czarna, ale ponieważ rzadko taką mam w domu, używam zielonej.
  4. Po 3-5 minutach, kiedy herbata nabierze aromatu, dolej korzenny wywar wraz z jego składnikami i dodaj miodu do smaku.

Gotowe! Smacznego 🙂

be the first to comment on this article

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *